Rätt kläder vid rätt tillfälle

KampsportDet allra viktigaste för att bli bra på ju-jutsu är att träna hårt. För att du ska kunna hålla uppe motivationen kan det vara en bra idé att se till att du har den bästa utrustningen. I vanlig ju-jutsu brukar man använda den traditionella ju-jutsudräkten.

I den växande sporten brasiliansk ju-jutsu brukar det vara lite friare. Om du vill läsa på mer om den brasilianska versionen och hur den skiljer sig mot konventionell ju-jutsu kan du gå in på svenska BJJ-förbundets hemsida.

Kampsportkläder

På Highwhey.com hittar du kläder för alla olika sorters kampsporter. Ett tips för dig som utövar sporter där du befinner dig mycket på marken är att investera i funktionella kompressionskläder. De hjälper dig att undvika åkommor du kan få från mattan om du har otur, så som ringorm och svinkoppor. Kläderna är också enkla att tvätta. Highwhey har ett stort urval som självklart riktar sig mot både killar och tjejer. Allt fler tjejer börjar nämligen med kampsport och blir riktigt bra på det.

Bara för att du inte är och tränar behöver inte det betyda att du inte vill visa att du är kampsportsintresserad. Det finns mycket kläder du kan använda även när du inte tränar som visar vad din hobby är. Kimurawear är ett av det populäraste märkena som finns inom kampsportsmode. T-tröjorna har en lös passform och är bekväma att bära.
Många som håller på med både vanlig ju-jutsu och den brasilianska versionen börjar också träna MMA. När du utövar MMA ställs det höga krav på dina kläder. De får inte vara i vägen och ska vara gjorda på ett sådant sätt att du lätt både kan sparka och utföra grepp nere på marken.